Ovalen ligger i Havneparken, ved byens nye rådhus.

Havneparken endrer Sandnes sentrum fullstendig. Havnepromenaden langs fjorden blir Sandnes urbane fullendelse med vekt på kvalitet og høye miljøambisjoner. Her kan du nyte, bo, spise og shoppe. 

Ovalen er et av tre nye praktbygg realisert i Havneparken. Havnespeilet, hvor Sandnes Sparebank holder til, og byens nye rådhus er de to andre. Med omlegging av hovedvei, nye underganger og bilfrie gater og underjordiske parkeringsanlegg vil infrastrukturen tilrettelegges for livsnytere.

Kort vei til alle sentrumsgleder

Havneparken Sandnes regnes blant landet mest spennende og storslagne byutviklingsprosjekter. Her kommer det nye forretninger, restauranter, kontorer, boliger og hotell. Industri viker vei for direkte tilgang til brygger, sjøsprut og kultur, alt med fjorden og fjellene som fantastiske kulisser.

Det har blitt sagt at for å være en skikkelig by – så må byen tilby mat fra hvert et verdenshjørne, ha et flott kulturhus med kulturtilbud innen teater, kunst og helst opera, alltid ha en festival på gang – og til slutt – være vertskap for verdenselitens rulleski-løp midt på sommeren. Sandnes oppfyller selvfølgelig alle disse krav og vel så det.

Rådhuset og Ovalen – to gode naboer

Det nye rådhusets plassering og betydning gjør at dette er et signalbygg, både for innbyggerne og for transformasjonen av sentrum. Estetikk og arkitektur er viktige fokusområder i hele Havneparken, i tillegg til energi.